Beszélgetések, napelem rendszer családi házra

Az étteremben dolgozó emberek sokat hallhatnak az emberek gondjairól. Talán az emberekhez egyik legközelebb álló szakma. Emlékszem, az egyik régi barátom dolgozott egy pubban, és sokszor mesélt róla, hogy mennyi mindent hallott emberektől. Hol éppen egy családi vita, vagy mondjuk egy nagy összeveszés, vagy éppen valamilyen ünnep…fried-chicken-250863_640

Jó hallgatóság

Talán az egyik legjobb hallgatóság a jó vendéglátós. Hiszen az emberek jönnek mennek és folyamatosan halljuk akarva akaratlanul is, hogy ki miről beszél. Nem így van?

Hiszen ha belegondolunk, bemegyünk egy étterembe, és ha szeretnénk, ha nem halljuk azt amit a mögöttünk, vagy éppen a mellettünk ülő asztalnál beszélgetnek. Az aki egy ilyen helyen dolgozik, ahogy jön megy az asztalok között, minden hall.

Emlékszem, az egyik nyáron én is egy kisebb balatoni étteremben dolgoztam. Persze ott is voltak törzsvendégek, akiket az idő folyamán megismertem. Minden ugyan oda ültek, és ugyan azt kérték. Ha véletlenül foglalt volt a hely, akkor kétségbeesettek voltak, hogy akkor most mi lesz, mert kizökkentek a ritmusukból.

Volt egy csapat, akik időről időre bejöttek reggelente egy egy kávéra. Eleinte nem is foglalkoztam vele, csak tettem a dolgomat. Aztán az egyik alkalommal valahogy szóba került, hogy ők mivel is foglalkoznak? Senkinek nincs ráírva a homlokára, hogy mit csinál, csak azt láttam, hogy ugyan azok az emberek jönnek be, és hogy valamilyen egyen ruhában. Kiderült, hogy napelem rendszert telepítenek családi házra. Érdekes lehet ez is, mikor időm engedte merengeni, sokszor eszembe jutott, hogy vajon ez nehéz munka lehet e?

Minden munkának megvan a maga szépsége is, és a hátránya is. Emlékszem, alig vártam egy egy ledolgozott nap után, hogy hazamenjek, és minden ruhámat a szennyesbe téve egy jó zuhanyt vegyek Olyan étterem szagom volt, hogy szerintem a szagom után rámtaláltak volna bárhol.