Gasztronómiai fesztivál, izomsérülés

Mindenki szereti a hasát, főleg nyáron, fesztiválszezonban lehet válogatni a finomabbnál finomabb ételek között. Az elmúlt években itthon is egyre több gasztronómiai fesztivált rendeztek. Ezekre én is nagyon szeretek kilátogatni.

Általában nagyon szép környezetben rendezik az ilyen fesztiválokat, viszont ahol múltkor voltam kavicsos volt a terep és még itt-ott kisebb kövek is ki álltak a földből. Kezemben egy nagy tál finomsággal nem vettem észre, hogy át kéne lépni egy bukkanót és úgy megbotlottam, el is estem, hogy kiment a térdem. Nem is tudtam rá állni, a sürgősségire vittek be mentővel. Ott kiderült, hogy szerencsére nem lett komoly bajom, viszont két hétig pihentetni, jegelni kell. Az első napokban úgy begyulladt, hogy gyulladáscsökkentőt is kellett bevennem. Pár napig ezeket kellett szednem, hogy el tudjam viselni a fájdalmat, azonban hatásosak is voltak szerencsére. Végig gondoltam, hogy most két hétig nem tudok menni sehova, viszont ahol voltam ott rendkívül ínyenc kajákat ettem, így egy kis sérülést még nem is bánok.

Amíg nem tudtam kirándulni a sérülés miatt, addig otthon éltem ki a gasztronómiai igényeimet. Házilag is el lehet készíteni nagyon különleges ételeket. Aki már otthonosan mozog a konyhában, annak egy kis újítás már nem okoz nehézséget. Nem muszáj receptek alapján, mindent pontosan kimérve főzni. Az új pikáns ételek mindig akkor születnek, ha valami újat teszünk bele. Nem is muszáj előre kigondolni ezeket, amit a hűtőben és a fűszeres szekrényben találunk, általában azokból is össze lehet hozni valami nagyon finomat. Én szeretek így főzni, hogy nem határozok el előre mindent precízen, hanem a folyamat közben változtatom a dolgokat. Más fűszereket használok megszokott, hagyományos ételekhez és máris létrejön egy újdonságnak ható finomság.

Az ízeket persze még jobban lehet élvezni, ha társaságban fogyasztjuk el a vacsorát, amit saját kezűleg készítettünk. Hívjuk át az ismerőseinket, nem csak a legjobb barátoknak szólhatunk, kevésbé szoros ismeretségeinket is erősíthetjük egy közös vacsorával. Az étkezés közben vagy után folytatott beszélgetések nagyon élvezetesek szoktak lenni. Annál nagyobb dicséret pedig, nincsen, ha valakinek nagyon ízlett a főztünk és ennek hangot is ad. A kulináris élvezetekhez hozzá tartoznak az ételekhez fogyasztott innivalók is. A különböző típusú ételekhez különböző borokat is választhatunk. Egy jól megválasztott bor, tökéletes kísérője lehet egy finom ételnek. Nem is kell szakértőnek lenni, hogy megtaláljuk a megfelelő párosításokat. Sok bornak a címkéjére például rá is van írva, hogy milyen húsokhoz illik a legjobban és az is, hogy milyen hőmérsékletet adja a legjobb ízeket.

Gasztronómiai fesztiválokra azért is érdemes járni, mert itt új ötleteket tudunk nyerni. Főleg, ha olyan eseményekre megyünk, ahol kifejezetten egy húsfajtáról szól a fesztivál, akkor olyan kajákhoz is inspirációt szerezhetünk, amiket eddig nem gyakran készítettünk. Jártam például mangalica fesztiválon, ahol el lestem miket lehet készíteni ebből az állatból. Most a nyárnak vége, de szerencsére az ilyen rendezvények ősszel is nagyon népszerűek, talán a hűvösebb időben még jobban is esik egy nagy tál, pikáns meleg étel.

gyulladáscsökkentő
gyulladáscsökkentő

Mindenhol óvatosnak kell lenni azért, nehogy úgy járjunk, mint én a térdemmel. Utána szedhettem a gyulladáscsökkentőt, az viszont nem nyújt semmi kulináris élvezetet. Érdemes tehát otthon is próbálkozni a különlegességek elkészítésével. Párféle alapanyagból is érdekes, viszont egyszerű ételeket lehet elkészíteni. Tapasztalataim szerint a legjobb eredmények akkor jönnek létre, ha házi alapanyagokból dolgozunk. Ha kertes házban lakunk, akkor ezeket mi is megtermelhetjük magunknak. Én most azért örülök, hogy nem kell a kertben dolgozgatni, mert még mindig fáj néha a térdem. Van amikor, többet kell mászkálnom a városban, ezért néha muszáj bevennem gyulladáscsökkentőt. A korábban linkelt oldalon találni több félét is, ami nagyon jól jött, mert már egy gyengébb is megteszi a hatását és nem is alszom el tőle.