Ne készíts levest fagyálló hűtőfolyadékból!

A cím remélem felkeltette az érdeklődést. Ez egy figyelem felhívás akar lenni, mert manapság annyi szemetet eszünk, hogy az vállalhatatlan. Az emberek többsége panaszkodik az elhízásra, a rossz közérzetre, a pattanásos, zsíros bőrre. Pedig ezek a tünetek kezelhetőek, elkerülhetőek, ha odafigyelünk, arra mi kerül a tányérunkra. Sajnos a magyar ember szereti ott megfogni a pénzét, ahol nem kéne. Inkább veszi az olcsóbbat mindenből, pedig pár száz, vagy akár csak tíz forint rááldozással, már jobbat tudna venni annál, amit más országokban a kutyának se adnának oda. Valóban az vagy, amit megeszel, vagy legalább is azzá leszel.

Fagyálló hűtőfolyadékból se mindegy melyiket használod. Különböző autómárkák, különböző hűtővel rendelkeznek, Nem véletlenül van más színe a folyadékoknak. Tüzetesen el kell olvasni, hogy melyik színű melyik fémhez a legjobb, különben viheti az ember szervizbe autóját. Tehát, a kocsi hűtője is olyan, mint az ember gyomra válogat, és azt kell bele tölteni, amit kell. Nem jó kifogás, hogy nem jut az ember a megfelelő fagyálló hűtőfolyadékhoz, mert már olyan gyorsan lehet akár egy web shopból beszerezni, hogy az ember fel se fogja. Ha kérdése van az embernek, nyugodtan fordulhat, az oldalon található telefonszámhoz, mert segítenek a megfelelő termék kiválasztásában. Ne vegye félvállról a járműve karbantartását, mert hosszútávon nem kifizetődő. Ötpercnyi utánajárással tízezreket spórolhat meg biztosan!

Ismételni tudom csak magamat, azaz párhuzamot vonni ember és autó közt. Az vagy, amit az autódba töltesz, és azt töltesz az autódba, amit megeszel. Kissé elvont gondolat, de remélem, a kedves olvasó megérti és veszi a fáradtságot, és a hipermarketek polcai előtt szán egy kevés időt arra, hogy elolvassa mit is tesz a kosárba, miből lesz a vacsora. Tudatos életmód, talán ez a legjobb kifejezés korunk mindennapi életvitelére. Egészség a testnek és egészség az autónak!