Számos külföldi munkaajánlat van

Hogy melyik a legjobb? Te mi alapján döntenéd el? Sok lehetőség közül tudunk választani, kérdés, hogy mit szeretnénk csinálni, és hogy hová is szeretnénk menni?olives-334557_1280

Az egyik ismerősöm pár évvel ezelőtt, valamilyen úton módon, Görögországba keveredett Oliva bogyó szedésre. De lehetett akkoriban még menni gyümölcsöt is szedni. Én tartottam tőle, nem is akartam menni, sőt igyekeztem őt is lebeszélni róla, de hajthatatlan volt. igazából elég rossz passzban volt minden hogyan, szerintem menekült a gondok elől. Valahol megértem, mert pár hónapig távol mindentől, át tudja gondolni a dolgait az ember, és anyagilag is kicsit többet kereshet. Persze a munka nem volt egyszerű, mesélte pár hónapos szezon után hazajőve, de mégis megérte kimenni. Az biztos, hogy más az éghajlat, és úgy lesült, mint egy rák.

Azért ma már nem menne vissza egy másik szezonra, ha csak nem muszáj.

Sok ismerősöm választja még a külföldi munkát, de nem ennyire messze, ki az ismeretlenbe. Inkább az ehhez hasonló ausztriai munkalehetőség az amit a legtöbben választanak. Hogy miért? Közel van, azért még sem mérföldekre, és ha valami baj van, mégis pár óra alatt itthon lehet lenni, nem pedig egy repülő út szükséges hozzá.

Mindenki talál magának munkát, aki szeretne legyen az nő, vagy férfi. Talán a vendéglátásban még könnyebb is dolgozni, mintha a földeken szedne gyümölcsöt, vagy zöldséget, a tűző napon.

Igaz, dolgozni mindenhol kell, de ha nem muszáj, miért a nehezebb utat válasszuk.

 

Mik a lehetőségek? Annak, akinek van valamilyen végzettsége, ezen a téren, szerencsés, mert el tud benne helyezkedni. A jó munkaerőt mindenhol szívesen látják, és mi magyarok, ebben a hírben állunk. Szóval, lehet pincér, vagy szakács, ide szakirányú végzettség szükséges. Természetesen, a háttér dolgozóknak már nincs szüksége ilyen irányú végzettségre, ám a tapasztalat előnyt is jelenthet. A végzettség nélküliek, mosogatói állásra, vagy szobalányira jelentkezhetnek, vagy a konyhára, konyhai kisegítőnek.

Mindegyiknek megvan a maga nehézsége, és munkabeosztása is. Minden attól függ, hogy mekkora helyet választunk, hol sikerül munkát találni?. Lehet ez kisebb, illetve nagyobb hotel, vagy panzió is.

 

Fontos, a nyelvtudás, ez nélkül nincs külföldi munka. Mindegy melyik országot válasszuk, az ottani nyelv ismerete elengedhetetlen. Ez nélkül lehetőségünk sincsen munkához jutni. Persze, annak sem kell aggódnia, akinek nincsen megfelelő tudása, mert egy pár hónapos nyelvtanfolyam már segíthet ezen a gondon. Erre is van egy nagyon jó példám. Az egyik ismerősöm elmúlt már 45 éves amikor az élet rákényszerítette arra, hogy ki kell mennie dolgozni. Persze ennyi idősen ő nem németet tanult, hanem oroszt. Ezzel nem sokra ment, így nem tudott volna kimenni, dolgozni. Nyár előtt volt, és abban az időben indultak a nyelvtanfolyamok. Úgy döntött, hogy beiratkozik, egy 3 hónapos intenzív tanfolyamra, ami jó lehetőség lesz a jövőre nézve. Ha már meg tud szólalni németül, és csak egy kicsit beszélni a nyelvet, akkor Ausztriában biztosan talál magának munkát.

 

Egy ilyen tapasztalattal, pár hónapos tanfolyammal már könnyű lesz munkát találni külföldön.