Végre kipróbálhattam a frissen szerzett motoros csizmát!

Alig bírtam kivárni, hogy végre megérkezzen a rendelésem. Jó, nem kellett sokat várnom, 3 vagy 4 napot talán, de egy örökké valóságnak tűnik ez is, ha az ember valami igazán vágyik. Pont ezért voltam így, miközben az új motoros csizmámat vártam! A sixgear.eu oldalon találtam meg, mikor az internetet böngésztem új lábbeli után. Mondanom sem kell azonnal meggyőzött a látvány. Mindig formára, mind színre az volt, amit elképzeltem magamnak, ráadásul nagyon jó árban. Egy olyan lehetőség, amit igazán nem szabadott volna kihagyni!

Praktikus ember vagyok, ezért csak akkor vásárlok, vagy használok valamit, amikor arra már tényleg szükség van, így miután megérkezett álmaim surranója, még 2 napot kellett várnom, hogy beélesítsem a motoron… Csupán nem volt hova mennem motorral, ezért nem hordtam csak otthon. Aztán szüleim kitalálták, hogy már rég ült össze a család, ezért rendeznek egy nagy lakomát. Ilyenkor mindig rengeteg finom fogás kerül terítékre, és ha nem figyel oda az ember, hamar betegre eheti magát. Alig vártam már, mert egy jó 200 km-re költöztem szüleimtől, plusz meg is kért, hogy mennyek el egy helyre, amit csak olívaforrásnak nevezünk, mert onnan lehet a leglágyabb, legszűziesebb olíva olajat beszerezni. Ezt még szívesebben teljesítettem, hiszen az még plusz pár kilométer, amit a motoron tölthetek az új kiváló lábbelimbe.

Amikor eljött a nap felpattantam. A kopásálló váltóerősítés, amivel fel van szerelve, annyira kényelmessé tette az egészet, mintha egy felhőn utaztam volna, szinte alig éreztem a váltást. Sípcsont és boka védelemmel is el van látva az új szerzeményem, ezért a lábam a teljes luxust élezhető a dübörgő motor mellett. Mondanom sem kell, úgy száguldottam az úton, hogy ha egy rendőr látott volna, azonnal 200 000 forint bírságot kiszabott volna, de egyszerűen nem bírtam lassabban. Annyira kényelmes volt minden, hogy egy teljesen új élményét tapasztaltam meg a motorozásnak, pedig már pár éve űzöm az ipart.

Elég hamar megjártam az utat, de legalább időben szüleimhez értem, hogy a főzést a legjobb olíva olajjal ejtsék meg. Miközben készült a finom ebéd, elmeséltem legújabb élményeimet nekik. Édesanyám jól le is üvöltött, mert az egészből csak annyit fogott fel, hogy miért száguldozok. Biztos meguntam már az életet… Anyák. Mit lehet tenni. Aggódnak. Apám, aki szintén régi motoros hírében állt, bár már nem annyira aktív, egész érdeklődő lett. Kifaggatott mindenről, honnan van, miért vettem, mennyi volt és kipróbálhatja-e?! Elmondtam minden tudnivalót és természetesen odaadtam az öregnek, hogy mennyen egy kört abban a nagyszerű lábbeliben. Csak úgy kisüvített az udvarról, nem is láttuk egy fél óráig.

Miután visszatért, kipirult a arccal igen izgatott állapotban, mondta, hogy eszméletlen, mind a motorom, mind ez a csizma, hogy ennyire kényelmes benne a hajtás! Én csak elismerően bólogattam. Aznapra meg volt a jó viszony vele!

Megérkeztek testvéreim is, elkészültek a gasztronómiai különlegességek, amik egy családi konyhából kikerülhetnek. A jóízű lakmározás közben többször feljött témának a motorozás és mindig kitértem a friss szerzeményemre. Nagyon jó hangulatú ebéd kerekedett, jó volt látni a családomat is!

Hazafelé pedig nagyon hamar hazaértem, mert ismét nem tudtam visszafogni magam!